דמי ניהול תיק השקעות: כך דמי הניהול משפיעים על החיסכון לאורך זמן

דמי ניהול תיק השקעות: כך דמי הניהול משפיעים על החיסכון לאורך זמן

תיק השקעות מנוהל הוא אחד מאפשרויות ההשקעה האיכותיות והמניבות ביותר, כל עוד הוא נמצא בידיים טובות. בשנים האחרונות אנחנו עדים לעלייה גוברת ועולה של משקיעים חדשים שמבינים את פוטנציאל הרווח הטמון בהשקעה בשוק ההון ובוחרים לשים את כספם בשלל מוצרים ומסלולי השקעה. 

עם זאת, בעלי הון גבוה מעדיפים לרוב לנהל את ההשקעות שלהם באמצעות מנהל השקעות מקצועי ומיומן, כזה שיסייע להם להגדיל את הונם באופן מיטבי לאורך זמן. בחברתינו פועלים מנהלי השקעות מומחים אשר מנהלים תיקי לקוחות ומסייעים להם להרוויח עוד כסף מהכסף שלהם. לניהול תיק השקעות ישנם יתרונות רבים אך הוא גם כרוך בעמלות ודמי ניהול שיכולים להשפיע על פוטנציאל החיסכון והרווח העתידיים. 

בין אם אתם שוקלים להשקיע את כספכם בתיק השקעות המנוהל על ידי מנהל השקעות מקצועי ובין אם אתם כבר מחזיקים בתיק השקעות, כדאי שתדעו כיצד דמי הניהול שתשלמו עשוי להשפיע על ההשקעה שלכם בטווח הרחוק, וכיצד ניהול מיטבי של תיק ההשקעות שלכם יכול לאפשר לכם להרוויח יותר.

מהו תיק השקעות מנוהל?

 
חשבון מנוהל הוא תיק שנמצא בבעלות משקיע אחד אך מפוקח על ידי מנהל השקעות מקצועי שנשכר על ידי אותו משקיע.

מנהלי השקעות יכולים לדרוש השקעות מינימום בסכומים משתנים ולרוב הם מתוגמלים על ידי תשלום עמלה המחושבת כאחוז מוגדר מהנכסים המנוהלים (AUM).

קרן נאמנות היא סוג של חשבון מנוהל, אבל היא פתוחה לכל מי שיש לו את האמצעים לקנות את מניותיה, ולא מותאמת אישית למשקיע מסוים.

להלן מספר עקרונות חשובים שכדאי לדעת על השקעות:

  • כל השקעה כרוכה בעלויות.
  • כסף שאתם מפסידים בגין עלויות עולה אקספוננציאלית לאורך זמן.
  • דמי ניהול תיק השקעות: מכיוון שהשקעות הכרוכות בדמי ניהול גבוהים יותר צריכות להתגבר על ההוצאות הללו, הביצועים שלהן נוטים להיות פחות מתגמלים לעומת השקעות בעלות נמוכה יותר. עם זאת, לניהול איכותי ומקצועי יש סיכויים טובים יותר לייצר רווח גדול יותר מה”הפסד” על דמי הניהול.
  • חשוב להבין על מה אתם משלמים – לכל השקעה יש מחיר, גם אם אתם לא מבינים שאתם אלו שמשלמים אותו.
  •  

    למה גובה דמי הניהול חשוב כל כך כשמדובר במוצרי חיסכון והשקעות?

     
    דמי הניהול שנגבים עבור ההשקעה אולי לא נראות כמו עניין גדול, אבל הם מצטברים יחד עם תשואות ההשקעה שלכם. במילים אחרות, אתם לא רק מפסידים את הסכום הזעיר של דמי הניהול שאתם משלמים – אתם גם מאבדים את כל הצמיחה הפוטנציאלית שהכסף הזה יכל לעשות לאורך השנים הבאות.

    איך זה נראה במספרים?

    דמיינו שהשקעתם 100,000 ש”ח. אם תיק ההשקעות הרוויח 6% בשנה במשך 25 השנים הבאות, ללא תשלום דמי ניהול, הייתם מקבלים בסופו של דבר כ-430,000 ש”ח. 

    אם, לעומת זאת, הייתם משלמים 2% דמי ניהול בשנה, לאחר 25 שנים היו לכם רק כ-260,000 ש”ח.

    כן, זה נכון: 2% ששילמתם מדי שנה ימחקו כמעט 40% מערך החיסכון הסופי שלכם. פתאום שני האחוזים הללו לא נשמעים כמו סכום שולי כל כך.

    כיצד דמי הניהול משפיעים על החיסכון שלכם לאורך זמן?

     
    האם אתה יודעים כמה כסף אתם משלמים עבור דמי ניהול בתיק ההשקעות שלכם? אם אין לכם מושג, אל תדאגו, אתם לא לבד. דמי ניהול נראים לא פעם כסכום שולי ומזערי שאינו משפיע באופן ניכר על תיק ההשקעות, אך למעשה מדובר ברכיב חשוב עם השפעה גדולה על הסכום שתקבלו בסוף תקופת החיסכון וההשקעה. לכן חשוב לקחת בחשבון את דמי הניהול שאתם משלמים באסטרטגיית החיסכון וההשקעה שלכם, מכיוון שכל שקל שאתם משלמים, מפחית מגובה החיסכון שלכם, וכתוצאה מכך, מפחית את התשואה נטו על ההשקעות שלכם.

    מה ניתן לעשות?

     
    יש הרבה דברים שהמשקיעים לא יכולים לשלוט בהם. אין לנו שליטה על השווקים ואנחנו לא יכולים לשלוט בהחלטות של חברות הביטוח ובתי ההשקעות. עם זאת, ישנו חלק קריטי אחד בהשקעה שאנו יכולים לשלוט בו: הפחתת דמי הניהול שאנו משלמים למינימום האפשרי.

    בהשוואה להשפעה של בחירת מסלולי ההשקעה והתשואות שמתקבלות עליה, צמצום דמי הניהול עשוי להרגיש כמו פרס ניחומים. אבל דמי ניהול שנראים לא משמעותיים יכולים, כאמור, להפחית באופן משמעותי את ההון שתצברו על ההשקעה שלכם בטווח הארוך. יתרה מכך, מחקרים הראו כי השקעות שגובות עמלות ודמי ניהול גבוהים יותר, מניבןת ביצועים נמוכים יותר מאשר השקעות שגובות עמלות ודמי ניהול נמוכים יותר.

    עם זאת, חשוב לזכור כי גובה דמי הניהול אינם הגורם החשוב ביותר בניהול ההשקעות שלכם. לבחירת תיק השקעות מומלץ, גופי הניהול הנכונים, מסלולי ההשקעה ומנהל תיק ההשקעות שלכם ישנה חשיבות גבוהה במיוחד על התשואה שתעשו ועל ההון שתצברו לאורך זמן.

    ההשפעה של שני סוגי העמלות העיקריים

     
    ישנה שורה של עמלות שונות בענף ההשקעות. כאן נתמקד בשתי קטגוריות רחבות: עמלות קניה ומכירת ניירות ערך ודמי ניהול למנהל ההשקעות.

    עמלות קניה ומכירת ניירות ערך

     
    יחסי הוצאות בקרן נאמנות הן עמלות הנגבות כאחוז מהנכסים המנוהלים (AUM). לדוגמה, יחס הוצאות של 0.50% אומר לנו שקרן הנאמנות תנכה מחצית מ-1% מהסכום שמשקיע מחזיק בקרן. עמלות אילו אינן חד פעמיות: הקרן גובה עמלה זו מדי שנה.

    יחסי הוצאות אינן העמלות היחידות שגובות קרנות נאמנות. מנהלי הקרנות מגלגלים למשקיעים את עלות הקנייה והמכירה של ניירות ערך שבבעלות הקרן. ככל שקרן נסחרת יותר, כך העלויות גבוהות יותר, והעמלות הללו נגבות בנוסף ליחס הוצאות.

    דמי ניהול למנהל ההשקעות

     
    דמי הניהול הם העלויות הנגבות עבור עבודתו של מנהל ההשקעות. בדומה ליחס הוצאות קרן נאמנות, מנהלי השקעות רבים גובים אחוז מהנכסים המנוהלים. מנהלי השקעות מפנים לעיתים את כספי המשקיעים לקרנות נאמנות, בין שאר ההשקעות.

    בחברת wise פועלים מנהלי השקעות מקצועיים ומורשים אשר מנהלים בהצלחה תיקי השקעות למגוון לקוחות. רוצים לשמוע יותר על ניהול תיק השקעות בחברתינו? צרו איתנו קשר.

אפעל 6, פתח תקווה

פקס: 073-7684148

076-5401115

sherut@wise-fp.co.il

WordPress Video Lightbox Plugin